Pogoji poslovanja

Urednik niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli materialno ali nematerialno škodo, ki bi izhajala in nastala iz ali bi bila v zvezi z obstojem, dostopom do in/ali uporabo teh spletnih strani in/ali informacij, ki jih te spletne strani vsebujejo in/ali zaradi nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Urednik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno), ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi obiskovalci strani vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost in se strinjajo s pogoji uporabe.

Informacije, ki nam jih posredujete pri naročilu, bomo skrbno varovali in jih v v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Prosimo vas, da si pazljivo preberete naslednje splošne pogoje uporabe spletne strani www.efect.si, saj vas ti zavezujejo s trenutkom vstopa na našo stran. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne predstavitve brez izjeme. Šteje se,da ste seznanjeni s pogoji poslovanja.

Spremembe veljajo od trenutka objave.

Uporabnik je vsakdo, ki se registrira v spletni trgovini www.efect.si

Redna stranka je kdorkoli,ki preko svojega registranega računa uspešno izvede in prevzame naročilo.

Vse cene v spletni trgovini ne vključujejo DDV po 94.členu ZDDV-1

Naročilo

Cene v spletni trgovini veljajo v trenutku naročila.

Naročila sprejemamo v slovenskem jeziku.

Ko registrirani uporabnik spletne trgovine www.efect.si pošlje naročilo izbranega blaga, dobi iz spletne trgovine elektronsko sporočilo o potrditvi nakupa, kar pomeni enako, kot da je bila sklenjena pogodba o nakupu.

Sporočilo o potrditvi nakupa se hrani pri ponudniku in bo uporabniku, na njegovo zahtevo, ponovno posredovano po elektronski pošti.

Postopek naročila

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik.

Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila. Ko uporabnik najde artikel, ki ga želi naročiti, gre na predstavitveno stran artikla še vpiše količino in da artikel v voziček.

Koraki nakupa v vozičku:

 • 1. korak: Prikazan je seznam vseh izbranih artiklov z vnesenimi podatki in s količinami. V tem koraku vnesite kodo za popust, če jo imate.
 • 2. korak: Izberite način naslov, na katerega bo izbrano blago dostavljeno-po želji nam pustite ob naslovu tudi sporočilo.
 • 3. korak: Izberite način plačila izbranega blaga. Naročnik v tem koraku potrdi, da je seznanjen s pogoji naročanja in z ravnanjem z lečami, v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila.
 • 4. korak: Še enkrat potrdite način plačila blaga.
 • 5.korak: Prikazan je znesek nakupa in stroški dostave, prejemnik računa in naslov, na katerega bo blago dostavljeno. V tem koraku tudi zaključite naročilo.

Popravljanje in spreminjanje naročila se izvede v kateremkoli koraku nakupa pred potrditvijo naročila oz. preko tel. 040 816-404, kjer nam boste posredovali informacije o spremembi.

Tarifa kuminkacijskih sredstev se ne razlikujejo od običajne osnovne tarife, ki jo potrošnik običajno plačuje.

V Skladu s 43. členom ZVP po zaključku naročila dobi naročnik elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila in priponko , ki vsebuje sklenitev pogodbe med ponudnikom in naročnikom. Pogodba je v dveh izvodih;enega prejme naročnik,drugi se shrani v arhiv www.efect.si.

 

Dostava in stroški dostave

Naročnik oz. uporabnik ima možnost izbire dostave po pošti ali osebni prevzem(pri vrednosti naročila nad 200,00 eur)
Dostavo po pošti izvaja Pošta Slovenije v skladu s pogoji poslovanja.

Stroški dostave po pošti Slovenije  za 1 par znašajo 3,00 €, od 2 parov do vključno 4 parov znašajo 4,00€,od 5 parov do vključno 8 parov znašajo 5,00€, od 9 parov do vključno 15 parov znašajo 6,00€.

 

Plačilni pogoji:

 

Spletni optični studio www.efect.si omogoča naslednje načine plačila:

-          z gotovino po povzetju (v plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo po povzetju), naročeno plačate dostavljalcu z gotovino (plačate preko UPN obrazca, za kar vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo 0,96€)

-          po predračunu – po elektronski pošti info@efect.si ali po telefonu 040 816-404 nam vnaprej sporočite svojo željo po izdelavi predračuna, mi pa vam bomo v najkrajšem možnem času posredovali predračun v .pdf obliki (predračun velja 1 dan)

-          preko PAYPAL plačilnega sistema – po elektronski pošti info@efect.si ali po telefonu 040 816-404  nam vnaprej sporočite svojo željo po plačilu preko Paypal računa, mi pa vam bomo v najkrajšem možnem času posredovali predračun v .pdf obliki (predračun velja 1 dan), kateri bo vseboval Paypal račun, na katerega nakažete znesek plačila.

Preklic naročila

Naročnik lahko prekliče svoje naročilo kadarkoli, če naročeno blago še ni bilo odposlano o čemer je uporabnik obveščen preko elektronskega sporočila.

Če je bilo naročeno blago že odposlano, se naročnik ravna po Garanciji nakupa.

 

Vračilo blaga

Glede vračila blaga naročnikom zagotavljamo 100-odstotno garancijo zadovoljstva, kar pomeni, da lahko naročnik kadarkoli v 30 dneh od dostave naročeno blago vrne nepoškodovano, neuporabljeno in zapakirano v originalni embalaži, mi pa mu brez vprašanj vrnemo znesek vrednosti vrnjenega blaga.

Rok dobave

Rok dobave je za vsak artikel prikazan na predstavitveni strani artikla.
Rok dobave je 1-2 delovna dneva. Pošiljamo preko Pošte Slovenija.

 

Garancija nakupa

Naročnik lahko uveljavlja garancijo nakupa izključno za blago, ki je bilo naročeno v spletni trgovini www.efect.si.

Naročnikom omogočamo 100-odstotno garancijo zadovoljstva, kar pomeni, da lahko naročnik kadarkoli v 30 dneh od dostave naročeno blago vrne nepoškodovano, neuporabljeno in zapakirano v originalni embalaži, mi pa mu brez vprašanj vrnemo celoten znesek nakupa vrnjenega blaga. Naročnik vrne blago na svoje stroške. Naročnik v obvestilu o vračilu blaga navede način (poštna nakaznica), na katerega se mu vrne kupnina. Kupnino vrnjenega blaga (cena blaga) vrnemo naročniku naslednji dan od dne, ko prejmemo nepoškodovano vrnjeno blago.


Naročnik lahko uveljavlja garancijo nakupa, če je bilo naročeno blago poškodovano pri dostavi. V tem primeru naročnik vrne poškodovano blago, kopijo računa in kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki,ga naročnik zahteva od naslovne pošte, mi pa mu v najkrajšem možnem času nadomestimo poškodovano blago z novim.

Naročnik ne more uveljavljati garancije:

 • če blago ni v originalno zapakirani embalaži, razen če je bilo blago poškodovano pri dostavi
 • če je kontaktne leče uporabljal v nasprotju z priloženimi navodili
 • če blago ni bilo kupljeno v spletni trgovini www.efect.si

Vsak naročnik uporablja kontaktne leče, tekočine za nego kontaktnih leč ali kapljice za oči na lastno odgovornost in se mora pred uporabo posvetovati s svojim očesnim zdravnikom, zato za morebitne težave z uporabo omenjenih izdelkov ali zdravjem oči ne more uveljavljati garancije na izdelke.

Informacije

Za dodatne informacije o izdelkih, reklamacije ali drugo pomoč glede naših storitev smo vam na voljo na info@efect.si ali 040 816-404

od ponedeljka do petka: od 10. do 19. ure
ob sobotah:: od 10. do 12. ure

 

 

Rok dobave je 2 delovna dni za Ljubljano in okolico, ter 2-3 delovne dni, za odrocne kraje v Sloveniji.

Če naročila niste prejeli najkasneje v roku 3 delovnih dni od oddaje naročila, vas naprošamo, da nas kontaktirate in s pomočjo sprejemne številke paketa bomo izsledili trenutno lokacijo vašega naročila ter omogočili prevzem.

 

Stranka, ki načrtno naroči blago, z namenom, da ga ne bo sprejela, izgubi pravico za vsa nadaljna naročila na www.efect.si

 

Politika zasebnosti


Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področjih, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne strani www.efect.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
Za potrebe poslovanja zbira naslednje uporabnikove podatke:

 

 • ime in priimek

 

 • naslov in kraj

 

 • starost

 

 • naslov elektronske pošte

 

 • geslo (ki je šifrirano)

 Lahko se shranijo tudi podatki, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletni strani www.efect.si in se tičejo samega naročila.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Vsi omenjeni podatki, se na strežniku shranjujejo tajno. Upravitelj spletne strani www.efect.si, podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal drugim osebam.

Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo, katerega si uporabnik poljubno izbere. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 


DomovDomov

paypal

Novi izdelki

Trenutno ni novih izdelkov